LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tri nova sveučilišna programa

Dan otvorenih vrata i Dan karijera Sveučilišta Algebra

Algebra će na Danu otvorenih vrata ekskluzivno predstaviti tri nova sveučilišna programa te suradnje s poslodavcima u okviru Centra karijera, a posjetitelji će imati priliku vidjeti i najmoderniji sveučilišni kampus u zemlji te zaigrati kviz s Tonijem Milunom.

Algebra će na Danu otvorenih vrata ekskluzivno predstaviti tri nova sveučilišna programa te suradnje s poslodavcima u okviru Centra karijera, a posjetitelji će imati priliku vidjeti i najmoderniji sveučilišni kampus u zemlji te zaigrati kviz s Tonijem Milunom.

Sveučilište Algebra 19. travnja 2024. u prostorima svog suvremenog sveučilišnog kampusa organizira Dan karijera i Dan otvorenih vrata za sve koji su zainteresirani naučiti više o studijskim programima usmjerenim zanimanjima budućnosti.

Dan karijera započet će u 15 sati dvjema panel raspravama na temu ostvarenja karijere u IT i kreativnoj industriji, a na njima će sudjelovati predstavnici Spana, Apis IT-a, HPB-a, PBZ-a, Grizlija, 404, Degordiana i drugih, koji će mladima dati savjete o tome na što obratiti pažnju već za vrijeme studiranja prilikom razvoja budućeg karijernog puta te što je poslodavcima važno kod zapošljavanja novih generacija stručnjaka, ali i kako je sustav obrazovanja danas prilagođen potrebama tržišta rada. Više od dvadeset poslodavaca iz vodećih kompanija u području kreativne industrije, marketinga i IT-a na štandovima u prostoru Sveučilišta predstavit će studentima i zainteresiranim maturantima mogućnosti za ostvarivanje stručne studentske prakse i zapošljavanja u njihovim tvrtkama.

Foto: Sveučilište Algebra / Dan otvorenih vrata

Uvodno predavanje na kojem će biti predstavljeni studijski programi Sveučilišta Algebra bit će održano s početkom u 17 sati u Algebra Spark Spaceu, nakon čega će uslijediti organizirano vodstvo i interaktivna tura kampusom. Algebrin sveučilišni kampus najveća je privatna obrazovna investicija u Hrvatskoj. Osim u novoopremljenim predavaonicama u kojima se koristi gotovo 700 računala, laserski projektori i oprema za daljinski prijenos nastave, nastavni proces odvija se i u 14 zasebnih online kabineta namijenjenih obrazovanju i usavršavanju na daljinu.

Za kreativni dio nastave dizajna osigurana je suvremena crtaona pod nazivom Art Room kao i 3D Production Room u kojima su, među ostalima, instalirani i 3D printeri za veće formate. Video i Audio Studio te Podcast Room namijenjeni su razvoju produkcijskih I postprodukcijskih vještina studenata multimedije i digitalnog marketinga, a poseban Innovation Lab otvoren je studentima tijekom cijelog radnog vremena kao svojevrsni maker space i radionica za izradu završnih radova.


Tri nova sveučilišna programa, razgled kampusa i kviz s Tonijem Milunom


Upisnici Sveučilišta Algebra danas mogu odabrati jedan od sedam stručnih studijskih programa – multimedijsku produkciju, dizajn, 3D dizajn, sistemsko ili programsko inženjerstvo, razvoj računalnih igara ili digitalni marketing. Svaki od ovih smjerova polaznicima pruža vještine koje su prijeko potrebne na današnjem dinamičnom tržištu rada, uz optimalan omjer praktičnih i teorijskih znanja.

Na Danu otvorenih vrata posjetiteljima će i ekskluzivno biti predstavljena tri nova sveučilišna studijska programa koje će biti moguće upisati već ove jeseni – programsko inženjerstvo, podatkovna znanost i umjetna inteligencija te poslovna ekonomija i digitalno poslovanje. Za učenike srednjih škola bez položenih ispita državne mature, otvorena je mogućnost upisa jedinstvenog studija Internetskog marketinga u Hrvatskoj.
 

„Prema podacima dostupnim putem baze napredne analitike tržišta rada, iz studenog 2023. godine, čak 97,63 % Algebrinih studenata nalazi se u radnom odnosu. To su brojke na koje smo iznimno ponosni jer su one potvrda da su znanja koja osiguravamo na svim našim studijskim smjerovima zaista relevantna, u skladu s trendovima i poslodavcima korisna te da se ulaganje u obrazovanje na našem Sveučilištu višestruko isplati“ – ističe rektor Sveučilišta Algebra, Mislav Balković.


Zahvaljujući suradnji s Goldsmiths – University of London, koje je na listi top 500 svjetskih sveučilišta i jedno je od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu, studenti na Algebri mogu studirati i steći britansku diplomu boraveći u Hrvatskoj, a programi se u potpunosti izvode na engleskom jeziku. Mogućnost dobivanja hrvatske i britanske diplome, s potpisom Goldsmithsa, podrazumijeva visok stupanj kontrole provedbe, kao i praćenje ishoda učenja svakog studenta. Također, tim stručnjaka s Algebre i Goldsmithsa redovito provodi evaluacije i donosi niz preporuka za poboljšanje kurikuluma kako bi studenti dobili najveći mogući povrat ulaganja u vlastito znanje.

Nakon razgleda kampusa, zainteresirane posjetitelje očekuje upoznavanje s Algebra Družionom i Gaming Zonom, predstavljanje Algebrine esport sekcije, izložba radova studenata dizajna te kahoot kviz kojeg će voditi svima omiljeni nastavnik matematike, Toni Milun. U sklopu Dana otvorenih vrata, bit će predstavljeno i djelovanje Digital Talents marketinške agencije koju u potpunosti vode studenti Algebre.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 15. travnja 2024. godine i uvjeriti se zašto je Sveučilište Algebra postalo sinonim za kvalitetu u obrazovanju.
FOTO: SVEUČILIŠTE ALGEBRA PR