LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CEO 2024.

Veliki odaziv škola za treće izdanje nacionalnog ekonomskog natjecanja za srednjoškolce

Učenici iz 16 hrvatskih srednjih škola iz cijele Hrvatske, raspoređeni u 43 tima, natjecat će se dvosatnim igranjem online igrice Financial Literacy Game.

Učenici iz 16 hrvatskih srednjih škola iz cijele Hrvatske, raspoređeni u 43 tima, natjecat će se dvosatnim igranjem online igrice Financial Literacy Game.

Centar za razvoj mladih (CERM) organizira već treće izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade (engl. Croatian Economics Olympiad – CEO) u kojem će se učenici iz 16 hrvatskih srednjih škola, raspoređeni u 43 tima, natjecati dvosatnim igranjem online igrice Financial Literacy Game, gdje će morati pokazati kako se snalaze u simulaciji odraslog života i utjecaju financija na život. Cilj je natjecanja potaknuti srednjoškolce na izvannastavne aktivnosti i upotrebu znanja stečenih u školi na konkretnim primjerima i zadacima te ih dodatno zainteresirati za poduzetništvo i ekonomiju.

Sudjelovat će učenici u timovima do pet članova, ne stariji od dvadeset godina, a najbolji igrači će dobiti priliku sudjelovanja na međunarodnom ekonomskom natjecanju (engl. International Economics Olympiad – IEO) u Hong Kongu.  IEO-u će prethoditi boot camp na kojem će CERM, zajedno s partnerima projekta, pripremati hrvatske olimpijce za daljnju borbu za što bolji plasman. Ujedno, u sklopu boot campa biti će proglašeni pobjednici te će im se dodijeliti nagrade.

Valja istaknuti da je Financial Literacy Game sastavni dio CEO natjecanja, no srednjoškolci će na IEO-u imat će nešto zahtjevniji izazov. Naime, svoja će znanja i vještine morati pokazati kroz tri kategorije, pri čemu će zadatke iz područja financijske pismenosti i ekonomije rješavati samostalno, a case study timski.

Dodatne informacije i novosti pratite na Facebook stranici Hrvatske ekonomske olimpijade, službenoj stranici međunarodnog natjecanja IEO i na portalu Studentski.hr.
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH (CERM)