Kakvi su stavovi studenata o marginaliziranim društvenim skupinama?

Rezultati istraživanja pokazuju kako je u Hrvatskoj svakako potrebno educirati i razbijati predrasude znanstveno utemeljenim informacijama kako se stavovi studenata i mladih o marginaliziranim skupinama ne bi temeljili na predrasudama. 

Iz prve ruke: zašto je važno članstvo u studentskim udrugama?

Hrvatska akademska zajednica studentima i mladima nudi razna iskustva na području njihovih interesa i priliku za povezivanje s ljudima. Sve o radu i ulozi ove udruge otkrio nam je zamjenik glavnog tajnika Filip Marinović.

Na portalu Studentski.hr možeš konzumirati sadržaj čak i ako ne možeš čitati

Nakon devet godina postojanja i preko 30 000 objavljenih članaka, portal Studentski.hr širi svoje djelovanje i okreće se još jednoj vrsti sadržaja –  audio člancima. 

Studentski.hr TV: Ivana Sučić i Nedjeljko Marković o ulozi medija u inkluziji ranjivih skupina mladih

U sklopu projekta „SIMS - Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr” kroz Studentski.hr TV progovara se o ranjivim skupinama mladih s ciljem povećanja njihove vidljivosti. U današnjoj epizodi poslušajte Ivanu Sučić, novinarku i urednicu na Hrvatskoj radioteleviziji i Nedjeljka Markovića, predsjednika udruge Pragma.

Studentski.hr TV: Stručnjakinje iz udruge Pragma predstavile problematiku nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj

U sklopu projekta „SIMS - Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr” kroz Studentski.hr TV progovara se o ranjivim skupinama mladih s ciljem povećanja njihove vidljivosti. U današnjoj epizodi poslušajte Mariju Granić i Adrijanu Hadžić iz udruge Pragma.

UNICEF: Mentalno zdravlje adolescenata vrlo je složeno, nedovoljno proučavano i nedovoljno financirano

Intervencije promicanja mentalnog zdravlja i prevencije imaju za cilj ojačati sposobnost pojedinca da regulira emocije, poboljšati alternative rizičnom ponašanju, izgraditi otpornost na upravljanje teškim situacijama i nevoljama te promicati društveno okruženje i društvene mreže podrške.

Studenti u problemima: Minimalna studentska satnica otišla gore, ali prag zarade se ne da

Minimalne studentske satnice se iz godine u godinu mijenjaju, ali prag zarade koji studenti smiju zaraditi, ostaje isti.

Veliki popis ustanova, udruga i internetskih stranica gdje možete potražiti psihološku pomoć

Briga o psihičkom stanju podjednako je važna kao i briga o zdravlju bilo kojeg dijela našega tijela. S obzirom na to da osobe primijete neke poteškoće, one se najčešće manifestiraju na način da osoba gubi interes i volju čak i za najjednostavnijim zadatcima. Stoga ovaj članak donosi popis institucija, udruga i internetskih stranica na kojima se može potražiti psihološka ili psihijatrijska podrška.

Otvoreno o stigmatizaciji: „Na fakultetu mi se kriomice izruguju jer moje ponašanje često oscilira”

Rezultati istraživanja Agencije za znanost i visoko obrazovanje pokazali su da se 46% ispitanih studenata osjećalo anksiozno u vrijeme pandemije koronavirusa. Ipak, interes za psihološko savjetovanje iskazalo je njih tek 32%.

Dvije godine od zagrebačkog potresa: uspavani betonci i „Betonski spavači”

Unatoč tomu što su se tresla i brda i doline, sav uspjeh postpotresne obnove, nažalost, možemo svesti na onu dobro znanu staru narodnu - Tresla se brda, rodio se miš. Dosadašnje aktivnosti meritornih su svedive na poražavajuću računicu: Dva ministra, dva gradonačelnika, dva zakona; jedna srušena kuća, nula obnovljenih kuća.