LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionica

Mentalno zdravlje: U redu je ne biti u redu – kako i zašto potražiti pomoć?

Izloženost različitim stresorima te pritisak da se održi visoka razina uspješnosti u akademskom svijetu mogu imati ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje studenata.

Izloženost različitim stresorima te pritisak da se održi visoka razina uspješnosti u akademskom svijetu mogu imati ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje studenata.

Radionica na temu brige o mentalnom zdravlju U redu je ne biti u redu – kako i zašto potražiti pomoć? održat će se u utorak, 14. svibnja 2024. godine u prostorima Sveučilišta u Zadru na adresi Šime Vitasovića 1, zgrada SEP u učionici 001, s početkom u 17 sati.

Današnji svijet, obilježen stalnim pritiscima i promocijom hustle kulture, često dovodi studente do stanja burnouta, odnosno do sindroma sagorijevanja. Izloženost različitim stresorima te pritisak da se održi visoka razina uspješnosti u akademskom svijetu mogu imati ozbiljne posljedice na mentalno zdravlje studenata. Društvene mreže, iako imaju pozitivnu stranu u destigmatizaciji poteškoća s mentalnim zdravljem, često prezentiraju netočne informacije koje mogu dovesti do samodijagnosticiranja i stigmatizacije samoga sebe. Cilj ove radionice je potaknuti kritičnost prema takvim sadržajima te osvijestiti važnost brige za vlastito mentalno zdravlje i održavanja higijene mentalnog zdravlja.

Radionica je namijenjena studentima, a vodit će ju Ani Šandrić, studentica psihologije pod mentorstvom Ane Marije Bašić, magistre psihologije. Ani Šandrić, voditeljica radionice, studentica je treće godine prijediplomskog studija psihologije s interesom u području biološke psihologije i dječje kliničke psihologije. Inspiraciju za radionicu pronašla je u svojim dosadašnjim projektima i volonterskom radu te želi potaknuti sudionike na aktivno sudjelovanje i razmišljanje o vlastitom mentalnom zdravlju.

Prijave za sudjelovanje otvorene su putem sljedeće poveznice, a svi sudionici će nakon radionice dobiti potvrdu o sudjelovanju.

FOTO: SVEUČILIŠTE U ZADRU