LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački električni tramvaj

Od ponedjeljka u prometu nova zagrebačka autobusna linija

Nova autobusna linija će prometovati radnim danima i ostvarivati jedanaest polazaka dnevno u svakom smjeru.

Nova autobusna linija će prometovati radnim danima i ostvarivati jedanaest polazaka dnevno u svakom smjeru.

U ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine u promet će biti puštena nova ZET-ova autobusna linija 147 (Vrapčanska aleja – Dolec), a uvodi se zbog potreba stanovnika naselja Gajnice i Karažnik za pojačanim prometnim povezivanjem s drugim dijelovima grada.

Putnici mogu koristiti prijelaz na autobusnu liniju 121 na stajalištu Park 101. brigade, ostvarujući vezu s tržnicom u Gajnicama, a vožnjom do Vrapčanske aleje postoji mogućnost presjedanja na ostale autobusne linije prema središtu grada ili u smjeru zapada te korištenje prigradske željeznice na stajalištu Vrapče. Autobus linije 147 će prometovati radnim danima i ostvarivati jedanaest polazaka dnevno u svakom smjeru.

Autobus će polaziti s perona 3 terminala Vrapčanska aleja te će se na trasi ukupne dužine sedam kilometara, zaustavljati na četrnaest usputnih stajališta. Trajno se uspostavljaju autobusna stajališta Dolec u Ulici Dolec, u zoni raskrižja Dolec/Kostanjek/Karažnik, zatim Sigetje u Ulici Sigetje u zoni raskrižja Sigetje/Dubravica i Grintavečka u Ulici Gajnice (kod tržnice Gajnice).

Nova autobusna linija 147 (Vrapčanska aleja - Dolec) prometovati će prema sljedećoj trasi:

  • Vrapčanska aleja (terminal) - Vrapčanska aleja - Bolnička cesta - Karažnik - Dolec
  • Dolec - Huzjanova ulica - Sigetje - Gajnice - Ulica Kerestinečkih žrtava - Čileanska ulica - Karažnik - Bolnička cesta - Ulica Marije Terezije - Vrapčanska aleja (terminal)
Vozni red autobusne linije dostupan je na mrežnim stranicama ZET-a.
FOTO: PEXELS