LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Reddit rasprava

Studentica stomatologije očekuje plaću od 40 tisuća eura mjesečno

Neki smatraju da je tužno što mladi i njihovi roditelji prolaze kroz financijske i emocionalne borbe, jer su možda puni ambicija i perspektive, samo da bi na kraju bili razočarani plaćom.

Neki smatraju da je tužno što mladi i njihovi roditelji prolaze kroz financijske i emocionalne borbe, jer su možda puni ambicija i perspektive, samo da bi na kraju bili razočarani plaćom.

Na Redditu se razvila zanimljiva diskusija oko TikTok videa jedne studentice stomatologije, koja očekuje zarađivati impresivnih 40 000 eura mjesečno nakon diplome. Navodno, studentica iznosi svoja zaista visoka očekivanja od buduće plaće nakon što završi studij stomatologije.

Međutim, komentari su bili daleko od podrške. Umjesto toga, posprdno su je ismijavali i kritizirali.
 

„Kada stvarno zakorači u svijet rada, shvatit će da stvari nisu tako jednostavne i da bi trebala biti sretna ako početna plaća bude išta blizu 1200 eura.” – izjavio je jedan korisnik.

 

„Brinem se da mnogi danas imaju pogrešnu percepciju o fakultetu kao garanciji visokih primanja. Da, fakultet može otvoriti neka vrata, ali to ne znači nužno i veće plaće... Mislim da je danas važnije kako se netko snalazi i prilagođava okolini ako želi više zaraditi. Na primjer, postoje ljudi bez fakultetske diplome koji su uspješni s vlastitim poduzetničkim idejama i projektima te zarađuju više nego neki stomatolog ili ekonomist. Što vi mislite?” – napisao je drugi korisnik Reddita.


Općenito, komentari su se slagali u ocjeni da su navedena očekivanja potpuno nerealna. Jedan od komentara kaže da je ovdje ipak riječ samo o izmišljenoj priči da bi dobilo što više komentara na društvenim mrežama i da čisto sumnja da stvarno to misli, ali vjerojatno zna da takve izjave napale ljude, koji jedva čekaju nekoga ismijavati i raspravljati u komentarima.
 

„Nitko ne daje garanciju za lagodan život i visoku plaću pa tako ni faks. Čak te ni dobra poslovna ideja neće spasiti ako se nisi voljan dovoljno potrudit i naći riješenje za 1001 problem koji ti se nađe na putu.” – zaključio je dobro jedan od korisnika.


Neki smatraju i da je tužno što mladi i njihovi roditelji prolaze kroz financijske i emocionalne borbe, jer su možda puni ambicija i perspektive, samo da bi na kraju bili razočarani plaćom koja jedva pokriva troškove stanovanja i računa, što dovodi do gubitka motivacije, strasti i želje za radom.
 

„Sustav visokog obrazovanja zaista treba velike promjene jer nas uči stvarima koje su zastarjele i ne primjenjuju se u današnjem svijetu. Zašto učiti metode koje su korištene prije 50 godina, a danas su beskorisne? Samo medicinsko obrazovanje ima smisla; ostalo je samo gubljenje vremena.” – također je jedan od komentara.

  
FOTO: STUDENTSKI.HR ILUSTRACIJA