LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rodna prizma

MEDUSA: Kako spriječiti online nasilje i rodno uznemiravanje?

Projekt je utemeljen na načelima rodne ravnopravnosti te podiže svijest o online nasilju koje je sveprisutno kod mladih.

Projekt je utemeljen na načelima rodne ravnopravnosti te podiže svijest o online nasilju koje je sveprisutno kod mladih.

Prevencija online-nasilja i rodno uvjetovanog uznemiravanja među mladima jedna je od aktivnosti projekta MEDUSA koji se bavi cyber-nasiljem među mladima kroz prizmu roda. Projekt se temelji na načelu rodne ravnopravnosti te promiče inkluzivnost i različitost.


Aktivnosti projekta

  • razvoj (online) sadržaja za mlade i radnike s mladima te uspostava online-platforme
  • obrazovanje i senzibiliziranje mladih za prepoznavanje i informirani odgovor na cyber-nasilje
  • podizanje svijesti i edukacija radnika s mladima za osnaženi odgovor za žrtve cyber-nasilja
  • podizanje javne svijesti o povezanosti cyber-nasilja i aspekta roda.
 

Projektna ideja koja s jedne strane omogućuje dugoročnu promjenu ponašanja, razmišljanja i djelovanja mladih, a s druge strane odmah nudi radnicima s mladima i donositeljima političkih odluka preporuke za učinkovito djelovanje u području prepoznavanja i prevencije rodno uvjetovanog nasilja i uznemiravanja na internetu. – stoji na stranici Mreže mladih hrvatske. 


Nositelj je projekta udruga IPES iz Maribora (Slovenia), dok su ostale partnerske organizacije Mreža mladih Hrvatske (Hrvatska), Mladinska mreža Mama (Slovenia) i CESIE (Italija). Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije. 

Više detalja saznajte na poveznici.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA