LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Transformacija kao nazivnik događaja

17. Job Fair održan na novoj lokaciji s rekordnim brojem poduzeća

Sajam održan s ciljem omogućavanja mladim talentima ulazak na tržište rada, posebice u IT sektoru.

Sajam održan s ciljem omogućavanja mladim talentima ulazak na tržište rada, posebice u IT sektoru.

Ovogodišnji sedamnaesti po redu Job Fair, sajam poslova u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), Saveza studenata FER-a i Kluba studenata elektrotehnike (KSET), ove je godine održan na novoj lokaciji, u zagrebačkom Mozaik Event Centru. Sajam održan 8. i 9. svibnja okupio je rekordnih 110 poduzeća iz 15 industrija, a njegova središnja tema ove godine je transformacija.

Otvorenje u srijedu označilo je početak intenzivnog dvostrukog programa u trajanju od dva dana, pružajući mladim stručnjacima u nastajanju uvid u suvremene tehnologije, poslovne trendove te prilike za razvoj karijera. Državni tajnik Ivan Vidiš iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet istaknuli su važnost ovakvih događaja za budućnost mladih, potičući suradnju između obrazovanja, industrije i lokalnih zajednica.

Nikolina Relić Sić, voditeljica karijernih aktivnosti na FER-u, istaknula je da nova lokacija Mozaik Event Centra donosi novu dimenziju Job Fairu, približavajući ga studentima i poduzećima te podižući kvalitetu događaja.

Cilj Job Faira ostaje isti  omogućuje priliku mladim talentima da se informiraju o prilikama u industriji i pronađu karijerni put koji ih zanima. Ove godine, to činimo kroz temu transformacije, koja je ključna za budućnost tehnološkog i društvenog razvoja.” – navodi Nikolina Relić Sić.


Uz širok spektar industrija prisutnih na sajmu, posjetitelji su imali priliku sudjelovati u bogatom programu predavanja, radionica i panel diskusija koje su ih obogatile znanjima i aktualnostima o suvremenim tehnologijama, poslovnim izazovima te načinima ostvarivanja novih kontakata. Dekan FER-a prof. dr. sc. Vedran Bilas istaknuo je važnost suradnje između akademske zajednice i industrije u pripremi budućih stručnjaka i lidera te podržao inicijative poput FER Alumni zaklade i programa FER Alumni mentorstva, koji povezuju mlade talente s iskusnim stručnjacima u razvoju karijere.
 

Mislim da ovakvi događaji definitivno olakšavaju ulazak na tržište rada, zato što se danas uz porast IT tehnologije smanjilo tržište rada za programere i developere, pa je stvarno lakše pronaći praksu ili posao na ovakav način.” –rekao nam je student FER-a.


Takvi događaji olakšavaju ulazak mladih talenata na tržište rada, posebno u IT sektoru, a činjenica da je sajam održan u čak 17 izdanja te ove godine okupio čak 110 poduzeća, izvrstan je pokazatelj da se Job Fairu iz godine u godinu podjednako raduju i studenti i poslodavci.






 
FOTO: JOB FAIR; LAURA JERLEKOVIĆ